Gatul lung sau scurt?

Acest nobil conduct care va sustine capul a constituit obiectul atentiei tuturor: alungit de pictorii manieristi, intins de femeile bastinase din inaltele platouri birmaneze, micsorat prin artificiul bijuteriilor si al zorzoanelor de tot felul.

Esentiala este astazi gasirea lungimii ideale, in deplina armonie cu morfologia corpului vostru.

Gat lung

Regula simpla: fara efect de girafa. Asadar, fara decolteu foarte adanc de tipul celui in V sau lung si rotunjit, si nici guler deschis la camasa. Daca purtati tinute cu croiala la baza gatului, adaugati cateva accesorii. Insa atentie: colierul lung si lantul vor sublinia disproportia. in ceea ce priveste coafura, nu este recomandata o tunsoare prea scurta si nici coada de cal.

Segmentati-va lungimea gatului prin orice mijloc pe care-l aveti la dispozitie: gulerele inalte rulate si esarfa vor fi ajutoare pretioase. inaltati-va o bluza fara guler cu ajutorul unui sal sau prin multe coliere scurte. O tunsoare cu efect de volum ce coboara pana la mijlocul cefei va echilibra ansamblul.

Gat scurt

Fara bluze de polo cu guler rasfrant, gulere inalte, tip ofiter, Mao sau matlasate. Și nici glugi, saluri, fulare, esarfe. Nici coliere la baza gatului sau colane. Parul? Nu prea lung.

Deschideti o perspectiva: pentru fetele inguste, adoptati gulerele in V, decolteurile adanci de tip barca, en coeur sau ovale, ca si colierele si lanturile mai lungi. Pentru fetele mai rotunde, decolteurile drapate vor avea cel mai bun efect. O tunsoare a parului coborand spre ceafa va fi binevenita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*