Moda si modele

Montesquieu afirma:

„Privitor la mode, oamenii rezonabili trebuie sa le schimbe pe ultimele, insa nu trebuie sa se lase mult asteptati . Aceasta spune totul: nu este vorba, asadar, de a deveni niste fashion victims, de a urma orbeste ultimele tendinte si de a va imbraca ridicol cu toate noutatile modei fara sa stiti cu adevarat daca acestea vi se potrivesc sau nu; si nici nu este necesar sa fugiti de moda, pretextand ca este superficiala si schimbatoare, si sa va refugiati in tinute pe care le banuiti a fi in afara modei. intre aceste doua extreme, urmati deci preceptul celui intelept: fara sa fiti neaparat adeptele ultimei mode, spicuiti din noutatile momentului ceea ce vi se potriveste cu adevarat. Și nu asteptati prea mult: sunteti libera sa ignorati moda si sa purtati ceea ce va convine; daca totusi urmati linia modei, fiti la curent cu ultimele tendinte si nu etalati creatii din anul trecut. Nu inseamna totusi ca acestea trebuie aruncate: moda nu este decat o eterna reintoarcere, si lucrurile considerate astazi „vechituri  vor fi in curand in avangarda .

Aveti grija ca moda sa va serveasca, si nu invers. Ultima tendinta ar urma sa impuna in mod obligatoriu negrul? De acord, daca sunteti ca tendinta „iarna ; daca insa chipul vostru respira primavara si nu infloreste decat in tonuri pastel, refuzati acest dictat. Veti fi intotdeauna mai frumoasa ramanand consecventa naturii voastre, decat conformandu-va orbeste sfaturilor din reviste. Daca moda unui sezon nu vi se potriveste deloc, consola- ti-va si fiti convinsa ca aceasta va disparea in curand pentru a face loc unei tendinte care va va cuceri. Amintiti-va spusele lui

La cumparaturi

Chiar daca mergeti la cumparaturi, nu sunteti obligata sa trageti repede pe voi un trening zdrentaros si niste bascheti murdari. Nu este nevoie nici de o rochie de seara, dar imbracati-va in asa fel incat sa va simtiti bine. Mergeti la Roma, de exemplu: italiencele nu vor cumpara niciodata pasta zilnica fara a avea un machiaj ireprosabil si o tinuta cat de cat potrivita; chiar si la cumparaturile zilnice sa fiti pregatita pentru orice eventualitate.

Pentru sportivi/e

Bineinteles ca se impune o tinuta sport. insa aceasta nu este o scuza de a va transforma intr-o paiata. Aveti grija ca treningurile, sorturile si tricourile voastre sa respecte culorile de sezon; croiala lor sa fie potrivita morfologiei corpului vostru (nu puneti un sort mulat pe un posterior generos!) Și invers, nu va etalati toate marcile posibile: o marca merge; trei sunt deja foarte multe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*