Afla cum poti face produse cosmetice din miere!

PRODUSE COSMETICE CU MIERE

ȘI DERIVATELE SALE

Masca’. 1 lingura miere de albine se amesteca cu faina pina la consistenta unei paste, care este indicata in tratamentul crapaturilor buzelor si crapaturilor ale sinilor femeilor care alapteaza.
48

Laptisorul de matca-. 1 galbenus de ou se amesteca cu 0,10 g laptisor de matca, se intinde pe obraz, se pastreaza 15 minute, apoi se aplica comprese calde, ultima compresa fiind rece.

Energovitalul (laptisorul de matca liofilizat), se poate incorpora in preparatele cosmetice si este indicat pentru tenurile ridate, ofilite si imbatrinite.

30 g crema, o tableta de energovital. Se dizolva tableta in citeva picaturi de apa, apoi se amesteca cu crema.

3 tablete energovital, 50 g apa, 50 g alcool- Solutia este folosita ca stimulent al cresterii parului. Datorita activmi sale de stimulare a cresterii parului, intra si in compozitia anumitor lot’n ni de par.

Polenul este folosit pentru ingrijirea tenului, a corpului si a parului, in comert exista produse liofilizate, care se disperseaza in apa. Se poate incorpora in lotiuni si creme.

Masca cu polen

  • 1 lingurita lapte caldut, 1 lingurita polen
  • 1 galbenus de ou

Se tine masca 10 minute, dupa care tenul se curata cu ceai de musetel si se aplica o crema hidratanta.Indicata tenului foarte obosit.

Propolis (pastura de albine), este folosit in tratamentul ranilor si eczemelor.

Ceara de albine intra in compozitia coldcremelor, briantinelor, depila- toarelor, cremelor hranitoare.
10 g ceara de albine, 5 g miere de albine, 2 g suc din bulbi de ceapa, 10 g suc din bulbi de crin; se topesc pe baia de apa,se amesteca pinala racire, se parfumeaza.

Crema contra ridurilor.10 g ceara, 1,5 g borax, 50 g ulei de germeni de porumb, 50 g apa.

Crema demachianta.5 g ceara, 6 g cetaceu, 25 g ulei de ricin, 4 g glicerina, 50 g apa

Crema pentru toate tipurile de ten 15 g lanolina, 10 g cetaceu, 8 g stearina, 5 g ceara, 50 g ulei de parafina uz intern, 50 g apa distilata, 1 fiola vitamina A

Crema hidratanta pentru tenurile uscate, deshidratate.
10 g ceara de albine, 10 g stearina, 50 g ulei de parafina, 50 g apa. Se topeste ceara, stearina si uleiul de parafina pe baia de apa. Se adauga apa fierbinte. Se amesteca pina la racire. Se parfumeaza.