Cum sa ma pregatesc intr-o zi festiva?

Exista situatii cind dorim mai mult ca de obicei sa avem o tinuta impecabila, o fata stralucitoare, un aspect care sa emane prospetime si tinerete, in special la o petrecere in familie, de revelion sau in diferite alte imprejurari.

Daca cunoastem dinainte evenimentul la care dorim sa participam vom proceda in felul urmator:

 •  Cu cel putin o saptamina inainte efectuam o curatire in profunzime a obrazului. Aceasta consta intr-o demachiere atenta urmata de o baie de aburi, eventual cu indepartarea punctelor negre si aplicarea unei masti adecvate.Oferim in acest fel tenului o perioada de destindere deoarece la majoritatea persoanelor rezultatele tratamentului cosmetic se observa abia dupa 3—4 zile.O curatire in profunzime se recomanda sa fie realizata intr-un cabinet cosmetic.
 • Daca obrazul prezinta si alte aspecte neplacute, cum sint cosurile, cuperoza, porii dilatati, se va urmari in mod special ameliorarea acestor afectiuni.
 • Daca pielea este excesiv de uscata, sau seboreica se vor aplica tratamente cosmetice, dupa fiecare caz in parte, citeva zile la rind, pentru restabilirea echilibrului acesteia. Acest lucru se poate realiza prin hranirea pielii cu creme care contin substante biologice active (vitamine, aminoacizi, fito- hormoni etc.).
 • O atentie deosebita se va acorda ochilor, care, din cauza oboselii, pot fi iritati sau prezinta cearcane si pungi.
 • In fiecare seara, la culcare, se vor aplica tampoane de vata imbibate cu infuzie de albastrele, tei sau musetel.
 • Pentru a nu exista o disproportie izbitoare intre pielea gitului, decol- teului si obrazului se impune ca toate ingrijirile fetei sa fie aplicate si acestor regiuni. in special se vor efectua masaje cu creme hranitoare.
 • Parul completeaza si el reusita tinutei, de aceea, daca obisnuim sa ne vopsim sau dorim sa facem o ondulatie permanenta trebuie sa ne hotarim din timp, parul aranjindu-se astfel mai frumos.Daca parul este uscat si friabil, ii vom face, inainte de a-l spala, o baie de ulei, care ii va da luciu si suplete.
 • Nu vor fi neglijate nici miinile. Dupa fiecare spalat vor fi unse cu o crema speciala pentru miini sau cu un amestec de glicerina si apa. Putem dormi cu manusi, pentru a permite cremei sa patrunda cit mai bine in piele.Pentru a inmuia pielea ingrosata si aspra de la coate, vom freca usor aceasta zona cu piatra ponce si o vom unge dupa fiecare baie cu o crema de zi pe baza de stearati.
 • In cazul cind picioarele sint acoperite cu par in exces, se recomand ca acesta sa fie depilat din timp, prin unul din procedeele indicate la capitoh respectiv.
 • Daca tinem la silueta, iar aceasta lasa de dorit, putem printr-ui regim sever si practicind exercitii de gimnastica sa pierdem din greutate chiar intr-o saptamina.
 • In toata aceasta perioada vom cauta sa respectam orele de odihna mai ales daca facem parte din categoria acelor persoane care prezinta cear cane, pungi sub ochi etc.
 • Daca suntem luate prin surprindere. Si sintem obosite, prost coafate, vom insista asupra corectivelor care trebuie aduse fetei, dar nu vom neglija nici ingrijirea parului, igiena generala a corpului, a miinilor, a unghiilor, toate acestea fiind necesare pentru ca tinuta noastra sa fie impecabila si sa emane prospetime si buna dispozitie.Vom reusi sa atingem acest scop daca ne vom rezerva macar o ora si in acest timp vom face abstractie de toate preocuparile zilei.

Daca sintem ordonate si vom avea la indemina toate produsele de care avem nevoie: demachiant, lotiune tonica, crema adecvata tenului, deodorant, tampoane de vata, pasta sau lac de unghii, bigudiuri, fond de ten, pudra, ruj etc. vom proceda astfel:

— se incepe prin demachierca obrazului, apoi stergerea cu o lotiune tonica;

— se unge fata cu crema hranitoare, executind citeva miscari usoare de masaj pentru a facilita patrunderea ei in piele;

— unghiile vor fi curatate bine si lacuite, tinind seama de culoarea rochiei si a rujului de buze;

— parul il vom pune pe bigudiuri si vom pulveriza peste el un lac fixativ;

— se perie dintii cu putin bicarbonat de sodiu pentru a le da stralucire (dar nu trebuie sa abuzam de acest procedeu);

— un dus cu apa calduta invioreaza organismul. Se va pulveriza apoi la subsuori un deodorant;

— se aplica pe obraz masca adecvata;

— ne intindem pe pat intr-o stare de perfecta relaxare, aplicam pe ochi tampoane de vata imbibate intr-o infuzie de albastrele sau musetel si ramincm astfel 10—15 minute (daca avem picioarele foarte obosite le ungem cu o crema camforata);

— se scoate masca cu o bucata de tifon inmuiata in apa calduta si se efectueaza o pulverizare cu o lotiune tonica;

— se aplica din nou crema hranitoare (ten uscat) si de zi (ten gras);

— se scot bigudiurile si se perie usor parul;

— putem incepe machiajul care va beneficia de o piele odihnita, dupa care ne imbracam si ne parfumam discret.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*