Fiecare varsta cu eleganta sa!

Este  o regula  simpla: nu orice se poarta oricand, oriunde sau cu oricine. Eleganta voastra trebuie sa fie in armonie cu imprejurarile, gratia sa nu va lipseasca niciodata, distonantele sa va fie studiate si excesele controlate.

Observatii preliminare: contraexemple

Ce vedeti la marele magazin alimentar din colt? O tanara bine facuta, imbracata intr-o fusta mini dintre cele mai scurte, cu ciorapi cu jartiere ce descopera cativa centimetri frumusei din coapsa si cu un pulover mulat: o incitare la atac.

Intr-un club de vacanta, intr-o seara, la sporturile de iarna, doamna apare invesmantata intr-un vizon si tot echipamentul de la Cartier. Efect garantat!

La cocktail-ul de la Galerie Matignon, o prietena soseste imbracata in pantaloni de panza bej si pulover irlandez. Nu ii lipsesc decat papucii adusi din targul de la Marrakech.

Ati inteles despre ce este vorba: nu avem nimic impotriva acestor vesminte in afara contextului, insa anumite imprejurari cer anumite tinute si interzic altele.

Exceptii de la regula:

  • — cautati in mod deliberat sa socati: asigurati-va insa ca veti fi considerata o provocatoare originala si nu ca cineva lipsit de gust si de educatie;
  • — sunteti o artista de talent, om de stiinta de renume sau o miliardara excentrica: fara panica, vi se va ierta totul sau aproape totul. Evident, gelosii nu vor rezista sa nu insinueze ca in ciuda talentului sau a banilor de care dispuneti nu aveti un dram de bun gust.

Daca insa nu va recunoasteti in aceste exceptii, iata aici cateva reguli pentru orice imprejurare, oricand…Varsta, ora si imprejurarile: timpul elegantei

Fiecare varsta cu eleganta sa

Ceea ce se potriveste de minune unei tinere in plina adolescenta nu este neaparat de recomandat femeilor de o anumita varsta, si viceversa. Greseala consta in dorinta de „a vrea sa pari tanara : fiecare femeie trebuie sa-si accepte varsta pe care o are. Fiecare varsta are placerile sale, fiecare varsta are moda ei. Atunci cand vrei sa contrazici natura, risti sa faci un pas gresit.

Cateva sfaturi de baza

— Sunteti adolescenta: evitati sa pareti vulgari Fara machiaj excesiv deci, fara aspect provocator, prost studiat Aceasta inseamna orientarea spre grunge, poncho-urile, sabotii olandezi si intregul echipament respectiv: este momentul, acum sau niciodata, sa fiti ucenicul vrajitor. insa toate acestea nu va scutesc sa respectati cateva reguli de baza (referitoare la igiena, machiaj etc.).

— Aveti intre 20 si 35 de ani: inca mai tatonati probabil, si este normal. Faceti incercari, cititi reviste de moda …

Chantal Thomass marturiseste ca nu si-a gasit coafura potrivita si nu si-a ales culoarea preferata, negrul, pana pe la 30 de ani. Aceasta inseamna ca tineretea nu trebuie sa va impiedice sa va impuneti o anumita disciplina…

— Aveti intre 35 si 50 de ani: v-ati gasit stilul – daca nu, este foarte urgent sa o faceti. Daca va intretineti, totul va este inca permis, cu conditia sa nu incercati sa va imitati fiica, riscand sa o suparati si sa deveniti ridicola. Cei sau cele pe care incercati sa le seduceti asteapta de la voi o anumita eleganta cautata, nu uitati asta niciodata!

— Aveti peste 50-60 de ani (aproximativ! nu exista delimitari de varsta!): sunteti inca plina de farmec, insa spuneti adio, daca n-ati facut-o pana acum, tinutelor voastre de la douazeci de ani: fuste mini, pantaloni mulati, tricouri pana la buric si alte extravagante din tinerete …

Puneti-va in valoare frumusetea prin tinute de clasa, caci tinutele neglijente nu mai sunt scuzabile la varsta voastra, insa si in acest caz, atentie la exagerari: abundenta de accesorii nu este niciodata binevenita.

— Aveti o varsta inaintata: aveti grija mai cu seama sa nu cadeti in tristetea vestimentara!

Chanel, chiar si la adanci batranete, a ramas un model al elegantei. Cateva culori tineresti, un stil cuminte insa de o eleganta fara drept de apel: cititi Dragostea in timpul holerei de Gabriel Garcia Marquez si veti afla ca seductia nu are varsta…

Ora: eleganta voastra trebuie sa fie punctuala!

Nu te echipezi, in general, la fel pentru micul dejun ca pentru cina: acesta este un lucru evident. Iata aici cateva sfaturi pentru diverse ocazii ale zilei.

Devreme, prea devreme dimineata

Ah, trezirile dificile, parul in dezordine, ochii pe jumatate inchisi, gesturile rigide. Sunteti singura la trezire? Atunci este mai usor. Doarme cineva alaturi de voi? Fie ca ramaneti asa cum sunteti, caci el sau ea va avea oricum acelasi aer greoi si stangaci ca si voi. Fie va sculati ceva mai devreme pentru a va spala pe fata si a va aranja putin. Nu este insa nevoie sa exagerati: un pieptanat, o fata prezentabila si un halat din matase (sau dintr-un material sintetic, este mai ieftin si adesea reusit), si totul s-a rezolvat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*