Varicele

La cei care stau prea mult in picioare, pot aparea varicele. (dilatarea excesiva si permanenta a unor vene).

Ele au nu numai consecinte de ordin estetic, ci reprezinta o afectiune cu caracter evolutiv, care trebuie tratata de la primele semne.Varicele apar in special la temperamentele sanguine, nervoase, limfatice. Deseori sint ereditare. Obezitatea agraveaza boala varicoasa. In scop preventiv se vor exclude alimentele bogate in grasimi, vinatul, conservele, condimentele, fainoasele, precum si alimentele cu un continut mare de apa; lichidele ingerate nu trebuie sa depaseasca 1 litru pe zi.

Se recomanda reducerea masiva a sarii sau chiar inlocuirea ei cu sare dietetica. Se vor evita dulciurile si alti hidrati de carbon. Deoarece surmenajul si sedentarismul contribuie la producerea de toxine nocive este indicata o viata cumpatata si parcurgerea zilnica pe jos a cel putin 2 km.

Cultura fizica constituie un mijloc excelent de prevenire si de tratament pentru varice. Se va insista asupra exercitiilor in care bratele si picioarele sint ridicate (de exemplu: culcate pe spate cu picioarele ridicate, facem miscari similare celor de pe bicicleta, sau „exercitiul arbote” din sistemul Yoga in care corpul, cu picioarele ridicate, se sprijina pe cap si coate, ceea ce permite golirea venelor de singele stagnant.

  • Sunt de asemenea foarte indicate exercitiile respiratorii si abdominale.
  • Se va evita masajul framintat, frictionat, tapotat, indicat fiind un masaj usor, mingiietor, de la calciie spre genunchi.
  • In timpul somnului, picioarele vor fi asezate pe o perna, la o inaltime superioara capului.
  • Ciorapii speciali se vor purta numai in timpul zilei si se vor imbraca in pozitie culcata.
  • Prezentarea la medic este obligatorie, el va indica tratamentul, iar in cazurile rebele se va recurge la interventie chirurgicala.
  • Ca orice afectiune patologica ea trebuie tratata din timp, in caz contrar ea va ajunge la interventie chirurgicala. Neglijarea acestei afectiuni poate duce la formarea unui ulcer varicos cronic, greu de vindecat si care poate constitui o adevarata invaliditate.

 

Crema Nutritiva pentru Picioare

Cremă intensivă, hrănitoare pentru călcâie crăpate contribuie la hidratarea, ameliorarea și protejarea călcâielor crăpate și cu bătături. Formula sa cu unt de shea nutritiv repară rapid, pătrunde și hidratează.

Click pentru reducere

 

Deodorant pentru Picioare

Spray-ul deodorant pentru picioare reîmprospătează picioarele obosite și neutralizează mirosurile. Pulverizează din abundență pe picior, în orice moment al zilei. Este indicată utilizarea înainte și după lucru, activități sportive sau chiar după duș, pentru a menține picioarele confortabile întreaga zi.

Click pentru reducere

 

Sare pentru Peeling cu Efect Relaxant

O sare foarte concentrată, delicată și relaxantă pentru mâini și picioare face pielea mai fină, mai delicată, redându-i strălucirea naturală. Formulă îmbogățită cu ulei de jojoba și ulei de migdale dulci.

Click pentru reducere

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*